نوع نگاه دولت به توانمندیهای بخش خصوصی همواره از مسائلی بوده که انتقادهایی را در پی داشته است. از سویی دیگر بخش خصوصی سعی کرده است با ارائه توانمندیها، قابلیتها و امکانات خود در نوع نگاه و نگرش بخش دولتی تغییر ایجاد کند.
اگرچه چند سالی میشود که امنیت اطلاعات در نظر کاربران مهمتر و اساسیتر از گذشته جلوه کرده است اما شاید بتوان گفت بالا و پایینهای سال ۹۱ در این حوزه بیشتر از هر سالی نمود کرده است.
آنهایی که سر و کارشان با امنیت و ابزارهای امنیتی است، جور دیگری فضای مجازی را میبینند و امنیت برایشان رنگ و بوی دیگری دارد. برای این متخصصان امنیتی، حضور و ورود تبهکاران و بزهکاران سایبری بدترین اتفاقی است که میتواند در فضای سایبر بیفتد.
با توجه به حساسیتی که فضای سایبر در دنیای امروز یافته است و ارتباط مستقیم آن با مسئله امنیت کشورها لزوم حراست از مرزها و حفظ قلمرو در این حوزه نیز از اهمیت بالایی برخوردار شده است. همچنین ورود ویروسها و بد افزارها به زیر ساختهای حیاتی کشور میتواند خساراتی بیش ازجنگ های تن به تن بر کشور تحمیل کند. بنابراین لازم است با اعتماد به توان داخلی راهی مناسب ...
از سال ۱۳۸۹ با حمله ویروس استاکس نت به تاسیسات هسته ای کشور، کاربران، مسئولان و متخصصان حوزه امنیت بیش از گذشته بر وجود خطرات و آسیب پذیری های امنیتی تاکید و توجه کردند.
بزرگ نمایی هر حمله کوچک دشمن به فضای سایبری کشور مشروعیت بخشیدن به عمل آنهاست. بهتر است از طریق تقویت زیر ساختهای امنیتی کشور با تکیه بر دانش فنی بومی در کنار دفاع از سرمایه های ملی به دور از بزرگ نماییها بر افزایش قدرت سایبری خود متمرکز شویم تا بتوانیم زیرساختهای حیاتی کشور را از نفوذ بیگانگان مصون بداریم.
از دید متخصصان حوزه افتا سال ۹۱ سالی مملو از رویدادهای مثبت و منفی در این حوزه بوده است بروز تهدیداتی چون فلیم و استاکس نت که با هدفی مشخص جهت تخریب زیر ساخت های حیاتی وارد فضای سایبری کشور شدند رویدادهای منفی بودند که رویکردی متفاوت نسبت به مسئله امنیت فضای سایبر ایجاد کردند.
سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان رگولاتور حوزه فاوا و زیرمجموعه های فعال آن از جمله مرکز ماهر به عنوان مرکز شناسایی تهدیدات سایبری، بدون شک نقش به سزایی در ساماندهی فعالیتهای فناوری اطلاعات داشتهاند.
اگرچه به اعتقاد مدیر عامل شرکت رایان سامانه آرکا، هر روز که میگذرد بر تعداد ویروسها و بدافزارهایی که با نیت حمله سایبری به کشور وارد میشوند، افزوده میشود اما میتوان با آموزش تک تک کاربران به عنوان دروازه های ورودی بدافزارها با حد زیادی از هجوم این حملات کاست.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به منظور حفظ و ارتقای امنیت نظام پرداخت، بانکداری الکترونیکی و مواجهه درست با تهدیدات درونی و بیرونی نظام بانکی کشور، مرکز کنترل امنیت شبکه و فوریتهای بانکی را با عنوان «کاشف» راه اندازی کرده است.